معرفی و اهداف سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری اراک
با تغییر راهبرد شهرداری ها از انجام صرف امور خدمات شهری به حوزه های فرهنگی هنری و فناوری های نوین ، تلاش در جهت سرمایه گذاری و ایجاد درآمد پایدار بسیار ضروری است، در همین راستا لزوم مشارکت موثر مردم در تحقق پیشرفت و توسعه شهری و تحقق اهداف متناسب با برنامه های کارشناسان و پژوهشگران حوزه های اجتماعی اقتصادی ، برگزیده ترین راه ایجاد سرعت در توسعه و رونق همچنین جلب سرمایه و سرمایه گذاری موثر است.
از آنجا که سرمایه گذاری در حوزه های مدیریت شهری همزمان با اصلاح نظام مدیریتی ، تبادل تجربیات اقتصادی و انتقال دانش نوین، تکنولوژی روز را به همراه خواهد داشت شهرداری کلانشهر اراک مصم است با مشارکت اقشار مختلف در امر توسعه ، نوسازی و ایجاد فضاهای عملکردی گوناگون منطبق با معیارها و اصول شهرسازی نوین گام بردارد.
شایان ذکر است سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری اراک با هدف تهیه و اجرای مطالعات توسعه سرمایه گذاری شهر همچنین امکان سنجی فرصت های سرمایه گذاری، شیوه های مختلف مشارکتی و تامین مالی در چارچوب برنامه راهبردی – عملیاتی توسعه شهر و شهرداری ایجاد شده است.
این سازمان از طریق بازاریابی و برند سازی به منظور رقابت با سایر شهرها همچنین تدوین و مستند سازی فرآیند سرمایه گذاری و اطلاع رسانی عمومی، ایجاد بانک اطلاعات سرمایه گذاران و رتبه بندی آنها حضور در همایش ها و نمایشگاه های ملی، مدیریت تهیه و اجرای طرح های خصوصی سازی در شهرداری، استفاده از منابع و ابزار های مالی نوین از قبیل فاینانس ، یوزانس، خطوط اعتباری ، وام های بین المللی و وام های غیرقرضی( سرمایه گذاری مستقیم داخلی و خارجی) اوراق مشارکت، صکوک اسلامی با رعایت قوانین ،جهت استفاده از شیوه های نوین جذب سرمایه گذار فعالیت می کند.
گفتنی است استفاده از ظرفیت موسسات پولی مالی و اعتباری مجاز صندوق توسعه سرمایه گذاری، شرکت های سهام پروژه ، بیمه ها، صندوق ها و بنگاه های سرمایه گذاری مورد تایید جهت توسعه اقتصاد شهر از دیگر وظایف سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری اراک است.
این سازمان در راستای سهولت و سرعت در نحوه بکارگیری و جذب سرمایه های مردمی در انتظام بخشیدن به این بخش و ایجاد درآمدهای پایدار به منظور توسعه شهری با سیاست خودکفایی و جلب مشارکت شهروندان و سرمایه گذاران داخلی و خارجی و مرتفع نمودن موانع فعالیت می کند که به طبع از نعایم آن داشتن شهری زیبا و متناسب با پیشرفت های نوین است که خود رفاه و رضایت شهروندان و جلب و اعتلای صنعت توریسم را در پی خواهد داشت .
چارت سازمانی
توسعه اقتصادی، هدف اصلی هر کشور در جهت بهبود زندگی مردم می باشد و در این راستا توسعه شهرها به عنوان مجموعه ای پویا از الزامات اصلی محسوب می شود.
از آنجا که شهرداری ها به عنوان نهادهای عمومی غیر دولتی مسئول حاکمیت اقتصاد شهری هستند و وظیفه خدمت رسانی به شهروندان برای تأمین مطالبات شهروندی و پس از آن تلاش برای دستیابی به شهری توسعه یافته را دارند، نیل به این هدف مستلزم دستیابی به منبع درآمد پایدار و جدید می باشد که یکی از مهمترین ابزارهای آن، تقویت سرمایه پذیری و جذب سرمایه گذار برای انجام پروژه های مختلف شهری می باشد تا بتوان به طور مطلوب به توسعه پایدار دست یافت و کیفیت زندگی را بهبود بخشید. لذا شهرداری اراک عزم راسخ دارد تا با مشارکت بخش خصوصی و حمایت از سرمایه گذاری گامهای مؤثری در جهت رشد و آبادانی شهر اراک بردارد.
تمرکز بیش از حد جمعیت کشور در شهرها و افزایش نرخ رشد جمعیت شهری نسبت به جمعیت ملی و اختصاص درصد بالایی از ارزش افزوده و اشتغال کشور در اقتصاد شهرها ، نشان از جایگاه رو به افزایش اقتصاد شهری در کشور دارد.
ارتقای سطح انتظارات مردم از شهرداریها، گسترش دامنه فعالیت دولتهای شهری و محلی و تشدید مشکلات ناشی از افزایش جمعیت شهری مثل بیکاری ، حاشیه نشینی ، آلودگی های زیست محیطی ، کمبود مسکن ، معضلات ترافیکی و معضلات اجتماعی و اقتصادی ، نیاز به گسترش منابع مالی شهرداری ها را ضروری می نماید.
لذا سازمان سرمایه گذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری اراک با تمرکز بر روی نقاط قوت شهر اقدام به تعریف ۸۵ فرصت سرمایه گذاری نموده تا با مشارکت بخش خصوصی و اجرای پروژه ها شاهد عرضه کالا و خدمات مناسب به شهروندان باشد.